Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI MERAKIENGRAVING.COM

Vse naše kupce vljudno naprošamo, da si pred uporabo naše spletne strani preberejo vse splošne pogoje. V kolikor nadaljujete z nakup v naši spletni trgovini, štejemo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in da se z njimi tudi strinjate. Podjetje Meraki, Žan Kokol s.p., si pridružuje pravico do sprememb pogojev v spletni trgovini www.merakiengraving.com, pridružujemo si tudi pravico do tiskarskih napak.

PODATKI
Naslov spletne trgovine: www.merakiengraving.com
Ime podjetja: Meraki, Žan Kokol s.p.
Naslov podjetja: Moravci v slovenskih goricah 72 c, 9243 Mala Nedelja 
MATIČNA ŠTEVILKA: 8638586000
ID ZA DDV: SI80625436
Davčni zavezanec: DA
TRR je odprt pri banki NLB : SI56 0215 0026 3662 677

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.merakiengraving.com, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.merakiengraving.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Meraki, Žan Kokol s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.merakiengraving.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

ZAVEZUJOČI PODATKI PONUDNIKA
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja,
kontaktne naslove,
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
dostopnost izdelkov,
pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
vse cene jasno in nedvoumno določene,
način plačila in dostave,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

LASTNOSTI ARTIKLOV
Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (barvna odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

CENE
Vse cene v spletni trgovini Meraki engraving so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila. Končni ceni je v zadnjem koraku naročila dodan strošek dostave.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje Meraki, Žan Kokol s.p. prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

Meraki, Žan Kokol s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila: 
– Plačilo po povzetju
– Predplačilo (nakazilo na TRR)
– Plačilo preko Paypal-a 
– Plačilo preko Apple Pay

– Plačilo s kreditno kartico Visa ali Mastercard

Varnost nakupa
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odprema blaga
Vsi artikli v spletni trgovini Meraki engraving bodo odpremljeni v  2-6 delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu oz. od dneva plačila preko Paypala oz. od oddaje naročila v primeru plačila po povzetju oz. plačila s plačilnimi karticami.

Cena poštnine z dostavno službo GLS znaša 2.90 EUR (in se spreminja glede na velikost in število naročenih artikov), pri izbiri plačila po povzetju s zaračuna še dodaten strošek provizije, ki znaša 1,80 EUR. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Naročila
Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Reklamacije artiklov

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih (8) delovnih dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail meraki.cnc@gmail.com ali po telefonu na 041500158.

Varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini www.merakiengraving.com dovoljujete, da podjetje Meraki, Žan Kokol s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Meraki, Žan Kokol s.p zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Avtorske pravice

Spletna trgovina www.merakiengraving.com je v lasti podjetja Meraki, Žan Kokol s.p, vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail meraki.cnc@gmail.com ali po klasični pošti na naslov: Meraki, Žan Kokol s.p., Moravci v slovenskih goricah 72 c, 9243 Mala Nedelja

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljutomeru.

Odgovornost za napake

Meraki, Žan Kokol s.p ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) na spletni platformi.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-maila meraki.cnc@gmail.com ali po telefonu na 041 500 158, od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 uro in ob sobotah med 8:00 in 12:00.